Dolcetto d’Alba DOC, Socré

Klassisk Piemonte vin i en finere udgave og med karakteregenskaber man sjældent oplever ved Dolcetto vine.
Vinen ikke er særlig kendt uden for Italien, hvilket uden tvivl skyldes, at Dolcetto druen er vanskelig at tæmme, den kræver særlige jordbundsforhold og har et højt syreindhold. Men hos Socré har Dolcetto optimale betingelser og det resulterer i en herlig frisk vin, der er lidt lettere og har mere finesse og balance end hvad man normalt forventer af en Dolcetto vin.

Det er piemontesernes dagligvin og den nydes normalt afkølet ved 10-12 grader og passer glimrende til pizza og pasta, samt til charcuteri. Lader man den blive lidt varmere, ændre den karakter og bliver kraftigere, og kan nu også nemt hamle op med f.eks. stegt kød.

Vinen er harmonisk og har en herlig frugt i både næse og mund og får den lidt modspil fra maden, er det en oplevelse at nyde den og noget lidt andet end man er vant til.